BRAČNO SAVJETOVALIŠTE

Muče vas stalne svađe i nerazumijevanje? Naučite kako svladati teškoće i ponovo probuditi osjećaje!

INDIVIDUALNI TRETMANI

Pritisnuti ste problemima iz kojih ne vidite izlaz? Za svaki problem postoji rješenje, pronaći ćemo ga zajedno!

ZA DJECU I MLADE

Razvod? Nova škola? Loše ocjene? Nazovite nas i pomozite djetetu da se lakše nosi s emocionalnim teškoćama i promjenama!

GRUPNI TRETMANI

Jedini način da prevladamo teške osjećaje je govoriti o njima. Prijavite se na naše grupne tretmane i osjetite snagu grupne podrške!

savjetovaliste-smokvina

Kome je namijenjeno Psihološko Savjetovalište Smokvina?

Psihološko Savjetovalište Smokvina u gradu Rijeci namijenjeno je djeci, mladima i odraslim osobama koje imaju potrebu za psihološkim savjetom, podrškom ili jednostavno razgovorom sa stručnom i neutralnom osobom - psihologom.

Što je to psihološko savjetovanje?

To je proces psihološkog osnaživanja osobe tehnikom razgovora sa ciljem postupnog prevladavanja problema te postizanja većeg zadovoljstva u životu.

Kako Savjetovalište Smokvina može pomoći?

Savjetovalište Smokvina u gradu Rijeci nudi psihološko savjetovanje koje pomaže osobi da se nosi sa tegobama poput tjeskobe, stresa, straha, tuge i depresije. No, osim umanjivanja i eliminiranja emocionalne patnje psihološko savjetovanje ima za cilj da osoba svoje osobne probleme transformira u svoj osobni rast i razvoj i to putem učenja novih, kreativnijih, produktivnijih oblika razmišljanja, ponašanja i emocionalnog reagiranja. Psihološko savjetovanje može olakšati pojedincu da se nosi sa kriznim situacijama te problemima u životu za koje mu se ponekad čini da nadilazi njegove trenutne kapacitete. Ukratko, psihološko savjetovanje pomaže osobama i da se suoče sa nekom teškom fazom unutar svog normalnog životnog ciklusa poput promjena u karijeri, krize na intimnom polju odnosno poteškoća u komunikaciji u obitelji.

Tko se sve može Savjetovalištu Smokvina obratiti?

Psihološkom Savjetovalištu Smokvina u gradu Rijeci mogu se obratiti djeca, mladi i odrasle osobe koje su u kriznim situacijama odnosno odrasle osobe koje su pod stresom zbog problema na poslu, imaju osjećaj straha, panike i tjeskobe, koje se suočavaju sa kontinuiranim problemima komunikacije u obitelji, koje moraju donijeti teške odluke unutar obitelji, te one koje su u depresiji ili osjećaju da im je kvaliteta života umanjena zbog problema u životu.

Unutar savjetodavnog procesa u Psihološkom Savjetovalištu Smokvina u Rijeci osoba se nalazi u sigurnom okruženju gdje može iznijeti svoja najintiminija razmišljanja i osjećaje bez da će ga se osuđivati. Naglasak se stavlja na prednosti i jake strane pojedinca, a manje na slabe strane odnosno nečije nedostatke.

U Savjetovalištu Smokvina savjetovanje je suradnički proces baziran na međusobnom poštovanju i povjerenju.

Savjetovalište je privatno i djeluje u centru grada Rijeke, na adresi Korzo 32. Mogući su i termini u Kraljevici, po dogovoru.

Naručiti se mozete putem mobitela na broj 091 553 4580.

Ukoliko niste u mogućnosti doći na dogovoreni termin molimo odjavite ga najmanje 48 sati ranije radi naše organizacije posla. 

Bojana Smokvina Jokić, prof klinički psiholog, Korzo 32, Rijeka

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Roditelji i djeco! U dilemi ste koja je srednja škola najbolja za vašeg osmaša? Želite biti sigurni da će buduća srednja škola biti dobar izbor? Dođite s djecom na profesionalnu orijentaciju i savjetovanje!

Profesionalna orijentacija

Preuzmite ovdje Bilten za prevenciju ovisnosti i poremećaja u ponašanju djece i mladih "Rizik" u pdf. izdanju i saznajte sve o stresu u adolescenciji!

Stres u adolescenciji